Aktiviteter

Det finns näst intill obegränsade möjligheter till äventyr och nya upplevelser i Åre.

Nedan finner ni ett axplock av allt som finns att tillgå, för ytterligare information läs gärna vidare under resp. aktivitetsbolag eller kontakta Åre Convention Bureau. Både aktivitetsbolagen och Åre CVB kan ge tips om vad som passar beroende på årstid och för just er grupp.  

Aktivitetsbolag »

Airboard

Susa nedför backen med obeskrivlig fartkänsla! Med en airboard (en avancerad uppblåsbar madrass med styrförmåga) svävar man fram över snön. Med näsan endast några centimeter ovanför marken är fartkänslan hisnande.

Bo i Igloo

igloo beskurenÖvernattning i privat igloo med 2 bäddar. Priset inkluderar bad i gemensamt spabad samt frukost. Sängen är uppbyggd av snö och is och täckt med fällar. Här väntar en varm och skön sovsäck dimensionerad för polarkyla.

Bäversafari

Paddla kanot/kajak från Åre strand till små insjöar där bävrarna bygger sina bon. Störst chans att se bäver är kvällstid.

 
 
 

Crazy Wintergames

Plocka fram barnasinnet och krydda med lite tävlingsmoment så har du Åre Crazy Wintergames. Detta är en perfekt aktivitet för grupper som inte är helt homogena i sin sammansättning men ändå vill göra något roligt och annorlunda på konferensen.

Cykling

Cykla downhill nedför Åreskutans cykelleder eller crosscountry på grusvägarna och skogsstigarna i området. En kurs eller en guide för några timmar är ett bra sätt för att komma igång. I Åre finns ett flertal cykeluthyrningar och cyklar för alla.

Fiske

Åre bjuder på fina fiskevatten både i stilla och rinnande vatten. Fiskekort köps och fiskeutrustning samt roddbåtar, kajaker eller kanoter för dina fiskeäventyr finns att hyra.

 
 
 

Fjällvandring

Låt oss ta er med på vandring i Jämtlandsfjällen. Kunniga guider berättar om kultur, växt- och djurliv samtidigt som ni njuter av vandring i natursköna omgivningar. Här erbjuds allt från avslappnande vandring till krävande strapatser.

Forskajak & Forspaddling

Årefjällen är ett eldorado för forsaktiviteter. Testa att paddla forskajak en dag, eller gå en nybörjarkurs på 3 dagar. Passar alla äventyrslystna, inga förkunskaper krävs. Från slutet av maj till början av oktober.

Golf

Åre golfklubb väntar en naturskön skogs- och parkbana intill Indalsälvens forsar. Strömmande vatten, böljande fjäll och skogar, 18 variationsrika hål.

 
 
 

Grott-turer

Strax utanför Huså gamla koppargruva, ligger kalkstensgrottor som bjuder på gångar upp till 400 meter långa. Detta är ett äventyr man sent glömmer!

Heliskiing

Med helikopter förflyttas ni snabbt och enkelt rakt in i den svenska fjällvärlden. Piloten sätter varsamt ned er på en fjälltopp och tillsammans med guider njuter ni av orörd snö.

Hillcarting

Åk en avancerad ”lådbil” i slalombacken! Hillcarting innebär att man åker en specialbyggd bil nedför en backe. Med bara tyngdkraften och ditt mod som motor! Upp tar man sig med lift.

 

Hundspann

Inga förkunskaper krävs när ni enkelt hoppar upp i kälken som står redo bakom ett koppel av dragvilliga hundar. Ni färdas ut i vildmarken och stannar för en kaffe eller lunch ute i det fria.

Ice Driving

Adrenalinfyllda körupplevelser och förarutbildningar på sjöis i Porsche 911 och andra bilar med hög prestanda. Du blir en säkrare och bättre bilförare genom att du får lära dig hantera kraftfulla bilar i olika situationer och hastigheter.

Isklättring

Känslan är magisk att med stegjärn och isyxa hamra sig uppför en lodrät isbeklädd bergvägg. Belöningen av att nå toppen och få njuta av utsikten av snötäckta vidder är om möjligt ännu mer tillfredställande.

 

Kajak och kanot

Kanoter och kajaker finns för uthyrning och det anordnas även guidade paddlingar och kurser.

Matlagning

Var med och laga en genuin samisk måltid vid elden i kåtan, eller tillred en fantastisk lunch på fjället.

Rappellering

Att rappellera kan liknas vid att fira ned sig nedför stort stup med hjälp av klätterutrustning. Här gäller det att övervinna sig själv för att våga ta steget över kanten, stundtals hänger man helt fritt. En känsla som måste upplevas!

 

Ridning

Rid Haflinger eller islandshästar i den magiska fjällnaturen.

Skid- och offpistguidning

Åre skidområde erbjuder hela 102 nedfarter och 46 liftar. En välorienterad guide anpassar åkningen efter kunskapsnivån i gruppen och hjälper er att hitta den finaste snön och de bästa åken så att ni får ut maximalt av er skiddag.

Skotersafari

Följ med på en oförglömlig skotersafari i den jämtländska vildmarken och upplev känslan av frihet i det snöklädda landskapet. Det finns många olika upplägg, från någon timme till flera dagar där man kan kombinera turen med andra aktiviteter.

 

Skärmflyg

Åreskutan är ett av Sveriges bästa skärm- och hängflygställen och lockar piloter från både när och fjärran. Med Skysport kan du följa med på en tandemtur eller ta din egen flyglicens.

Snowbike

Snowbiking är en kombination av cykling och skidåkning. Oavsett om du saknar tidigare erfarenhet av alpin utförsåkning eller helst åker svarta pister kommer du att få ut maximalt av upplevelsen. Kan även köras kvällstid i pannlampans sken.

Snowkite

Känn fartvinden och färdas över snön på ett sätt du inte trodde vara möjligt. Lär er grunderna i kite och prova hur det känns att sväva fram över vidderna. Hoppa högre och längre än du någonsin gjort eller prova att åka skidor uppför en fjällsluttning.

 

Snowtubing

Åk traktorinnerslang på snön i vår Snowtubingbana! Glöm fötter som värker i pjäxorna eller mjölksyran i låren. Att åka Snowtube är lika enkelt och roligt som det ser ut och verkligen alla kan vara med, oavsett ålder eller fysik.

Stand Up Paddleboard

S.U.P (stand up paddleboard) är en fantastisk motionsform och naturupplevelse som passar de flesta. Efter genomgång av lite teori ger vi oss ut på Åresjön eller annat lämpligt vattendrag. Kanske får ni se bävrar och andra djur längs stranden.

Zipline

Zipline är en adrenalinfylld upplevelse. Via ett system av linor svischar du fram över Åreskutans vackra natur, högt över marken, fastspänd i en sele. Guiderna delar med sig av sina kunskaper om Åres miljö, fauna och historia.

 

Zorbing

I en genomskinlig jätteboll (3,5 meter i diameter) tar två personer plats och spänner fast sig i säkerhetsselar mitt emot varandra. Vi knuffar igång er och låter sedan bollen studsa och rulla fritt med er inuti nedför en backe.

Vandring i samernas spår

I ett landskap där samer har levt och verkat och renar har betat sen urminnes tider. Följ med till vårt Sápmi och upplev naturen på vårt sätt. Din samiska guide har djup kunskap om den sydsamiska kulturen i sin hand, sitt hjärta och sin själ.

Åre Creative Challenge

Vill ni lära känna såväl Åre som varandra bättre? Med vår egenutvecklade och lättanvända app för androidtelefoner löser ni olika kreativa uppdrag runt om i byn. Här finns allt från roliga och lärorika frågor till fotouppdrag och andra klurigheter.

Comments are closed.

 • Flyg – Total restid till Åre

  2,5 h från Stockholm inkl. transfer
  4,5 h från Amsterdam via Trondheim
  4,5 h från London via Trondheim
  3,5 h från Köpenhamn via Trondheim
  3 h från Oslo via Trondheim
 • Kontakt

  Åre Convention Bureau

  c/o ÅRE Destination AB
  Sankt Olavs väg 33
  SE-837 52 Åre

  info@aredestination.com